IKOR Hiperbarična komora prodaja,tretmani BEOGRAD SRBIJA

Hiperbarična komora Prodaja i Tretmani

Ova terapija se danas smatra jednom od najkvalitetnijih prirodnih terapija sa odmah vidljivim rezultatima i to ne samo trenutnim, već trajnim. Hiperbarična komora je odlična i za sportiste, kako za poboljšanje opšteg stanja organizma, tako i za lečenje povreda.

Primenjuje se i u estetske svrhe, kao anti age tretman, jer dovodi do sinteze kolagena i zatezanja kože. Prilikom svakog tretmana gubi se od 400 do 600 kalorija i pospešuje se varenje, tako da može da posluži i kao potpora procesu mršavljenja. Tretmani u Hiperbaričnoj komori se preporučuju osobama koje žele da sačuvaju mladalački izgled i vitalnost, održe balans čitavog organizma i unaprede svoje zdravlje.

FAQ Hiperbarična komora

Šta je Hiperbarična oksigenaciona terapija (mHBOT)?

Ova terapija se danas smatra jednom od najkvalitetnijih prirodnih terapija sa odmah vidljivim rezultatima i to ne samo trenutnim, već trajnim. Koristi se kao osnovni ili dodatni tretman u svim slučajevima kada je došlo do deficita u transportu kiseonika. Kiseonik u uslovima povišenog pritiska u hiperbaričnoj komori, omogućava da pluća prikupljaju i do tri puta više kiseonika, nego disanjem pri normalnom pritisku.   Na taj način se stimuliše lučenje supstanci „faktor rasta“ i matične ćelije, koje doprinose lečenju i uspostavljanju normalnih biohemijskih i energetskih procesa u organizmu.

Šta je hiperbarična komora?

Hiperbarična komora OXYSYS 4000/4500 je specijalan uređaj koji provodi hiperbarični kiseonik koji se udiše u uslovima povišenog pritiska. Hiperbarična komora je odlična za sportiste, kako za poboljšanje opšteg stanja organizma, tako i za lečenje povreda. Primenjuje se i u estetske svrhe, kao anti age tretman, jer dovodi do sinteze kolagena i zatezanja kože. Prilikom svakog tretmana gubi se od 400 do 600 kalorija i pospešuje se varenje, tako da može da posluži i kao potpora procesu mršavljenja

Zašto kiseonik?

- Kiseonik je dah života, univerzalno gorivo i energija života.
- Ne smemo da zaboravimo da ljudsko telo moze da preživi samo oko tri minuta bez kiseonika.
- Kiseonik povoljno utiče na imunoloski sistem organizma.
- Sadrzaj kiseonika je važan za kožu, njen izgled i ten.
- Povećanje nivoa kiseonika u ćelijama ima dugoročan pozitivan uticaj na zdravlje.

Koja je razlika između kiseonika u Hiperbaričnoj komori i onog koji svakodnevno udišemo?

Kroz svaki udah pri normalnom atmosferskom pritisku, naš organizam prima samo oko 20% kiseonika. U hiperbaričnoj komori kiseonik menja svoja biološka svojstva, pri koncentraciji od 33-40%, čak se 20 puta brže rastvara u organizmu nego u stanjima normalnog atmosferskog pritiska, što omogućava njegov brži prodor u sve ćelije organizma, pri čemu ih hrani i obnavlja.

Koliki je pritisak u Hiperbaričnoj komori?

Pritisak u Hiperbaričnoj komori je 1.3 bara (atmosferski je 1 bar), što je potpuno bezopasno i ne postoji mogućnost negativnih efekata ili bilo kakvih posledica.

Koliki broj tretmana se preporučuje?

Preporučuje se 10 uzastopnih (dnevnih) tretmana u trajanju od po sat vremena. Tretmani se mogu odraditi i dva puta dnevno (jedan prepodne i jedan popodne). Za održavanje rezultata dovoljno je ponoviti dva do tri tretmana na svaka dva do tri meseca.

Ko može da koristi tretmane u Hiperbaričnoj komori?

Za korišćenje Hiperbarične komore starosne granice ne postoje. mHBOT se preporučuje osobama koje žele da sačuvaju mladalački izgled, vitalnost i unaprede svoje zdravlje. Terapija kiseonikom osvežava organizam, olakšava spavanje, popravlja raspoloženje i poboljšava pamćenje.

Da li tretmani u Hiperbaričnoj komori mogu da se koriste u preventivne svrhe?

Sigurno da mHBOT tretmani imaju svoje mesto u prevenciji i kod zdravih ljudi, samim tim što kiseonik ima antibakterijska svojstva, antistres efekat, diže imuni sistem i povećava psihofizičku kondiciju.

Koji su benefiti tretmana u Hiperbaričnoj komori?

- Poboljšava opšte zdravlje
- Povećava snagu i izdržljivost
- Poboljšava fizičku sposobnost za oko 35%
- Poboljšava memoriju i koncentraciju za oko 20%
- Podmlađuje i zateže kožu
- Skraćuje vreme oporavka posle sportskih povreda i ekstremnih napora
- Smanjuje ožiljke
- Gubitak težine - razgrađuje masti
- Poboljšava potenciju
- Wellnes efekat - kiseonik je ključna komponenta optimalnog fizičkog i mentalnog zdravlja, adekvatan nivo kiseonika održava balans organizma